Lighting

De Mmono! verlichtingcollectie bestaat uit een tweetal series organisch vormgegeven lampen die stuk voor stuk met de hand worden geproduceerd. De verlichting van Mmono! kenmerkt zich door een uniek vorm gegeven metalen harnas waar op ambachtelijke wijze gesmolten glas in wordt geblazen. Het metalen lijnen spel geeft een bijzonder lichteffect waardoor er een bijzondere mystiek ontstaat en de sfeer oproept van een rijken ver verleden.

De Mmono!collectie bestaat uit een tweetal series, BULB en ORNAMENT, beide modellen worden geheel met de hand vervaardigd in diverse afmetingen en uitgevoerd als hanglamp of wandlamp. De klassiek en organisch vormgegeven lampen worden uitgevoerd in brons en vernikkeld brons, terwijl de modernere versies worden uitgevoerd in RVS.

De collectie wordt verkocht in heel Europa, maar worden zelfs ver buiten Europa gebruikt in interieur- en exterieurprojecten.

Lighting & furniture

BULB

De stijlvol vorm gegeven BULB doet enigszins denken aan de klassieke scheepslamp. In de organisch vormgegeven metalen huls wordt door middel van traditioneel glas blaastechniek glas geblazen wat door de openingen in het metaal letterlijk naar buiten worden geblazen. Een nauwkeurig proces waardoor keer op keer een unieke lamp ontstaat waarin de handtekening van echt vakmanschap is af te lezen.

De brons en vernikkeld bronzen lampen worden met de hand vervaardigd volgens ambachtelijke Sandcasting-techniek. Dit geeft de ornamentiek niet alleen haar natuurlijke karakter, maar ook de persoonlijke signatuur van de maker. De modernere versie in rvs wordt uitgesneden doormiddel van lasertechnieken en vervolgens in de juiste vorm gebogen, als laatste stap krijgt de lamp zijn unieke vorm door de traditionele glas blaas techniek.

De standaard collectie van de BULB bestaat uit de hanglamp en de wandlamp en zijn beide leverbaar in verschillende afmetingen. De lampen worden uitgevoerd in brons, vernikkeld brons, zwart gepatineerd brons of rvs.

De verlichting past zowel in een klassiek dan wel in een modern interieur.

ORNAMENT–uniek vanwege het vakkundige handwerk

Het organische vormgegeven armatuur van ORNAMENT wordt opgebouwd uit vele losse delen brons. De bronzen onderdelen worden met de hand vervaardigd volgens ambachtelijke Sandcasting-techniek. Dit geeft de ornamentiek niet alleen haar natuurlijke karakter, maar ook de persoonlijke signatuur van de maker.

De losse onderdelen worden aan elkaar gelast, waarna het complete armatuur wordt af gewerkt.

Geen lamp is hierdoor hetzelfde maar een uniek kunstwerk op zich. Handwerk geeft bovendien de mogelijkheid om de standaardcollectie naar eindeloze variëteiten uit te breiden. Zo bestaat de hanglamp bijvoorbeeld uit meer dan tachtig delen die op verschillende wijzen geappliqueerd kunnen worden. De standaardcollectie bestaat uit hanglamp (indoor/outdoor), wandlamp (indoor/outdoor) en plafonnière en zijn in verschillende afmetingen leverbaar. Specifieke wensen en opdrachten zijn altijd bespreekbaar.

This post is also available in: Engels Duits Frans